kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Pisztáciás epertorta
vagoDátum: Szombat, 2013-05-25, 3:40 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:




Hozzávalók:

A tésztához:
4 tojásfehérje
1 teáskanál citromlé
15 dkg porcukor
8 dkg darált pisztácia
A krémhez:
4 lap zselatin
4 dl tejszín
5 dkg porcukor
50 dkg eper
2 dkg vagdalt pisztácia

Elkészítés:

2 darab sütőpapírra 24 cm átmérőjű kört rajzolunk, a köröket, kevés papírt ráhagyva, kivágjuk. A papíroknak el kell férni a sütő rácsán egymás mellett. A sütőt 100 C-ra előmelegítjük.

A tésztához a tojásfehérjéket egy csipet sóval és a citromlével gőzfürdő fölött kemény habbá verjük. Folyamatosan beleszitáljuk a cukrot, és addig keverjük, amíg teljesen elolvad. Végül óvatosan beleforgatjuk a darált pisztáciát.

A massza felét az egyik körre simítjuk, a maradékot a másikra. A rácsra húzzuk, és a sütőben kb. 35 percig sütjük-szárítjuk (ez tulajdonképpen egy pisztáciás habcsók vagy Pavlova). Ezután 3-4 órát a kikapcsolt sütőben száradni hagyjuk. A sütőt néha-néha kapcsoljuk be pár percre, hogy a langyos meleg folyamatos legyen. Végül kihűtjük.

Az egyik tortalapot tálra fektetjük, köré kapcsolunk egy tortakarikát.

A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, kettévágjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, elkeverjük kevés tejszínnel, majd a tejszín egészéhez adjuk. Kevés habot kenünk a tortalapra, és kirakjuk az eper felével. Rásimítjuk a tejszín felét, ráborítjuk a felső tortalapot, és rákenjük a maradék tejszínt. Kirakjuk a maradék eperrel, kissé lenyomkodjuk, és 2 órára hidegre tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk a vagdalt pisztáciával, és szeletelve kínáljuk.


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34