kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Kedvenceim » Kerti.... » Nyársas » Cukkinis-krumplis csirkenyárs
Cukkinis-krumplis csirkenyárs
vagoDátum: Péntek, 2015-05-15, 12:01 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:






Hozzávalók:

2 db csirkemell filé
1 közepes db cukkini
40 dkg újkrumpli (apróbb)
1 tk só
1 tk bors
1 teáskanál fokhagymapor
2 dl napraforgó olaj



Elkészítése:

Elkészítjük a pácot: az olajban elkeverjük a sót, borsot és a granulátumot.
A csirkemellet alaposan megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk (kb. 2×2 cm), és a pácba dobjuk.
A cukkinit megmossuk, ha öregebb, akkor a belsejét kivájjuk, ha zsenge, akkor meghagyjuk, és a husikkal megegyező darabkákra szeljük. Ez is mehet a pácba.
A husit és a cukkinit a páccal kb. egy órán át a hűtőben hagyjuk pihenni.
A pálcákat beáztatjuk vízbe.
A krumplikat megmossuk. Ha kicsit nagyobbak, negyed részre vágjuk.
A sütőt előmelegítjük.
Elkezdjük feltűzdelni a pálcákra a következő sorrendben: krumpli-hús-cukkini-hús-krumpli. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok.
Egy tepsibe pakoljuk a nyársakat, a maradék páclével, és kevéske vízzel meglocsoljuk.
Fedő/alufólia alatt 35-40 percet sütjük, majd azt levéve 15 percet pirítjuk.


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
Fórum » Kedvenceim » Kerti.... » Nyársas » Cukkinis-krumplis csirkenyárs
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34