vago | Dátum: Péntek, 2015-05-15, 12:01 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:
| 2 db csirkemell filé 1 közepes db cukkini 40 dkg újkrumpli (apróbb) 1 tk só 1 tk bors 1 teáskanál fokhagymapor 2 dl napraforgó olaj
|
Elkészítése:
Elkészítjük a pácot: az olajban elkeverjük a sót, borsot és a granulátumot. A csirkemellet alaposan megmossuk, és nagyobb kockákra vágjuk (kb. 2×2 cm), és a pácba dobjuk. A cukkinit megmossuk, ha öregebb, akkor a belsejét kivájjuk, ha zsenge, akkor meghagyjuk, és a husikkal megegyező darabkákra szeljük. Ez is mehet a pácba. A husit és a cukkinit a páccal kb. egy órán át a hűtőben hagyjuk pihenni. A pálcákat beáztatjuk vízbe. A krumplikat megmossuk. Ha kicsit nagyobbak, negyed részre vágjuk. A sütőt előmelegítjük. Elkezdjük feltűzdelni a pálcákra a következő sorrendben: krumpli-hús-cukkini-hús-krumpli. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Egy tepsibe pakoljuk a nyársakat, a maradék páclével, és kevéske vízzel meglocsoljuk. Fedő/alufólia alatt 35-40 percet sütjük, majd azt levéve 15 percet pirítjuk.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |