vago | Dátum: Péntek, 2015-05-15, 11:50 AM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:
| 50 dkg darált marhahús (szürkemarha) 0.5 teáskanál római kömény 0.5 teáskanál őrölt koriandermag 0.5 teáskanál szegfűbors 0.5 kávéskanál fahéj 2 teáskanál aprított menta 0.5 csokor petrezselyem 1 teáskanál füstölt pirospaprika 1 kis db vöröshagyma frissen őrölt bors ízlés szerint só ízlés szerint
|
Elkészítése:
A darált szürkemarhahúshoz hozzáreszeljük a vöröshagymát, beletesszük a fűszereket, és hozzáadjuk az aprított mentát és petrezselymet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, hogy elkeveredjen minden hozzávaló. Két evőkanálnyi mennyiséget kiveszünk belőle, és a nyársra jó szorosan rányomkodjuk. (Fontos, hogyha fa nyársat használnunk és szabad tűzön grillezzük, akkor a biztonság kedvéért előtte áztassuk be!) Grillen vagy serpenyőben kevés olajjal minden oldalát megpirítjuk..
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |