kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Hordós uborka
vagoDátum: Csütörtök, 2014-08-28, 1:39 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:

Hozzávalók 10 kg uborkához:

12.5 l hidegvíz
1.5 l 10%-os ecet
60 dkg só
1.5 kg cukor
12 gr borkén
35 gr timsó
40 gr nátrium-benzoát
12 gr citromsó
1/2 csomag szemesbors
1/2 csomag babérlevél
kapor és mustármag
ízlés szerint


A levet célszerű 1-2 nappal korábban elkészíteni(én a hozzávalókat fűszerzacskóba fogom rakni).Az alaposan megmosott uborkát belerakjuk,majd pár napig rázogatni kell,hogy a felső uborkák alúlra kerűljenek.Légmentesen lezázni és hűvös helyen tárolás után kb 30 nap múlva elkészűlt!
Tipp: A megmaradt levet csak újból fel kell tölteni hozzávalókkal!(akár többször is)


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34