Hozzávalók:
1 kg paprika
1 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg zöldparadicsom
1 kg uborka
30 dkg cukor
10 dkg só
4 dl 10%-os ecet
1 mokkás kanál nátrium-benzoát
1/2 mokkás kanál borkén
Az egyik legegyszerűbb, legolcsóbb, nyári, téli finom savanyúság. A hozzávalókat (tisztítás után) szép vékonyan felszeleteljük, s egy nagyobb edénybe rakjuk. Az ecetet, sót, cukrot, szalicilt, borként egy edényben összekeverjük, a felszeletelt zöldségekre öntjük. Jól összekeverjük, és 1-2 napig érleljük, minden nap megkeverve. Nem tévedés, vizet nem kell adni hozzá, csak a saját levében marad, amit enged. Az éppen elegendő lesz.Vödörbe vagy üvegekbe rakva tárolandó.
Jó étvágyat kívánok!