kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Tökfőzelék fasírttal
vagoDátum: Csütörtök, 2013-09-05, 8:39 AM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók:
friss tök
kapor
vöröshagyma
vaj
liszt
tejföl

Elkészítés leírása:
A tököt megpucoljuk, kanállal kimagozzuk majd legyaluljuk.
Ezután zsemleszínű rántást készítünk.
Vajat olvasztunk és kb. két ek. lisztet pirítunk rajta.
A vöröshagymát apróra összedaraboljuk.
Pici vajat hevítünk egy másik edényben, ezen pirítjuk majd meg a hagymát, sózzuk.
Hozzáadjuk a tököt, újra sózzuk és forrástól számítva 5-10 percig főzzük.
Közben összevágjuk a kaprot.
A rántást keverjük ki vízzel, így biztosan nem lesz csomós.
Hozzáadhatjuk a tökhöz.
Jól elkeverjük, majd a legvégén hozzáadjuk a kaprot is.
Hogyan érdemes tálalni?:
Hús nélkül, talán a legfinomabb tükörtojással. Leggyakrabban fasírttal szoktuk enni.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34