vago | Dátum: Csütörtök, 2013-09-05, 8:39 AM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók: friss tök kapor vöröshagyma vaj liszt tejföl
Elkészítés leírása: A tököt megpucoljuk, kanállal kimagozzuk majd legyaluljuk. Ezután zsemleszínű rántást készítünk. Vajat olvasztunk és kb. két ek. lisztet pirítunk rajta. A vöröshagymát apróra összedaraboljuk. Pici vajat hevítünk egy másik edényben, ezen pirítjuk majd meg a hagymát, sózzuk. Hozzáadjuk a tököt, újra sózzuk és forrástól számítva 5-10 percig főzzük. Közben összevágjuk a kaprot. A rántást keverjük ki vízzel, így biztosan nem lesz csomós. Hozzáadhatjuk a tökhöz. Jól elkeverjük, majd a legvégén hozzáadjuk a kaprot is. Hogyan érdemes tálalni?: Hús nélkül, talán a legfinomabb tükörtojással. Leggyakrabban fasírttal szoktuk enni.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |