kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fokhagymás cigánypecsenye
MamaDátum: Péntek, 2012-12-14, 10:43 AM | Üzenet # 1
avatar
Közlegény
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 13
Kitüntetések: 3
Hírnév: 14
Állapot:



Mindig megfogadom, hogy felcímkézem a fagyóba kerülő husikat. De Murphy itt is közbeszólt. Az a fránya öntapadós címke nem bírta a gyűrődést, elhagyta a zacskót.
Pörköltet akartam főzni, de miután a hús kiolvadt, akkor derült ki, hogy karaj. Fagyva combnak nézett ki. Épp piacozás után voltam, ahol nagyon finom házilag füstölt szalonnát is vettem. Gondoltam összehozom valahogy a karajjal.

A húst felszeleteltem, klopfoltam, sóztam, majd pirospaprikás lisztbe forgattam. Kevés olajon elősütöttem. Mentek a tepsibe, ahol kaptak még némi borsot és sok (2 fej) zúzott fokhagymát. Annyi szalonnát szeltem amennyi a husi, bevagdostam, félig megsütöttem. A kiolvadt zsírban megpároltam 2 nagy fej szeletekre vágott vöröshagymát, majd a husikra halmoztam. Megkoronáztam a szalonnával. Kevés vizet aláöntve fólia alatt kb. 25 percig sütöttem, majd fólia nélkül, amíg megpirult. A sózásra ügyeltem, tudván hogy a szalonna is sós. Tört krumplival és kovászos uborkával tálaltam.


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34