kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Sült kacsacomb aszalt gyümölcsös zsemlegombóccal
vagoDátum: Kedd, 2012-12-11, 10:25 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók 4 főre

A kacsához: 4 db kacsacomb (kb. 200 grammosak), só, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 szem bors, víz
A céklapüréhez: 260 g cékla, víz, 70 g méz, 30 g vaj, só, tört színes bors, 2 tk balzsamecet
A zsemlegombóchoz: 170 g zsemle, vagy félbarna ciabatta, 90 g hagyma (1 fej), 2 ek hidegen sajtolt napraforgóolaj, 30 g mazsola, 40 g aszalt áfonya, só, tört színes bors, 1 tojás, 150 ml víz, 3 ek liszt
+ 300 g kelkáposzta
A kacsacombokat tisztítsuk meg, sózzuk, és tegyük bele egy sütőtálba.
Tegyük a combok mellé a darabokra vágott hagymát, a fokhagymát, a borsot, és öntsünk alá 1 ujjnyi vizet vagy alaplevet.
Fedjük le a sütőtálat, és tegyük 150 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőbe.
90-120 percig pároljuk így a combokat. Másfél óra után ellenőrizzük a hús puhaságát.
Ha átmegy rajta a kés éle, készem is van.
Közben pároljuk meg kevés sós vízben a tisztított, darabolt céklát is.
A gombóchoz dinszteljük meg az aprított hagymát egy ek olajon.
A kenyeret vagy zsemlét vágjuk kockára, és egy másik ek olajon pirítsuk meg.
Hűtsük le, majd egy keverőtálban dolgozzuk össze a gombóc hozzávalóit, majd formázzunk 8 gombócot belőle.
Lobogó, sós vízben főzzük addig, amíg a gombócok el nem kezdenek forogni a vízben.
A céklát pürésítsük le egy botmixerrel.
A mézet és a vajat világosra karamellizáljuk egy kis lábosban.
Öntsük rá a céklapürét, sózzuk, borsozzuk.
A kelkáposzta zsengébb leveleit vágjuk szélesebb metélt formára, és lobogó sós vízben 4 percig blansírozzuk, majd szűrjük le.
A puhára párolt kacsacombokat először a bőrös felükön süssük át egy serpenyőben magasabb hőfokon, majd a másik oldalukat is pirítsuk meg kissé.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34