vago | Dátum: Kedd, 2012-12-11, 10:25 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók 4 főre A kacsához: 4 db kacsacomb (kb. 200 grammosak), só, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 szem bors, víz A céklapüréhez: 260 g cékla, víz, 70 g méz, 30 g vaj, só, tört színes bors, 2 tk balzsamecet A zsemlegombóchoz: 170 g zsemle, vagy félbarna ciabatta, 90 g hagyma (1 fej), 2 ek hidegen sajtolt napraforgóolaj, 30 g mazsola, 40 g aszalt áfonya, só, tört színes bors, 1 tojás, 150 ml víz, 3 ek liszt + 300 g kelkáposzta A kacsacombokat tisztítsuk meg, sózzuk, és tegyük bele egy sütőtálba. Tegyük a combok mellé a darabokra vágott hagymát, a fokhagymát, a borsot, és öntsünk alá 1 ujjnyi vizet vagy alaplevet. Fedjük le a sütőtálat, és tegyük 150 fokos, előmelegített, légkeveréses sütőbe. 90-120 percig pároljuk így a combokat. Másfél óra után ellenőrizzük a hús puhaságát. Ha átmegy rajta a kés éle, készem is van. Közben pároljuk meg kevés sós vízben a tisztított, darabolt céklát is. A gombóchoz dinszteljük meg az aprított hagymát egy ek olajon. A kenyeret vagy zsemlét vágjuk kockára, és egy másik ek olajon pirítsuk meg. Hűtsük le, majd egy keverőtálban dolgozzuk össze a gombóc hozzávalóit, majd formázzunk 8 gombócot belőle. Lobogó, sós vízben főzzük addig, amíg a gombócok el nem kezdenek forogni a vízben. A céklát pürésítsük le egy botmixerrel. A mézet és a vajat világosra karamellizáljuk egy kis lábosban. Öntsük rá a céklapürét, sózzuk, borsozzuk. A kelkáposzta zsengébb leveleit vágjuk szélesebb metélt formára, és lobogó sós vízben 4 percig blansírozzuk, majd szűrjük le. A puhára párolt kacsacombokat először a bőrös felükön süssük át egy serpenyőben magasabb hőfokon, majd a másik oldalukat is pirítsuk meg kissé.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |