vago | Dátum: Kedd, 2012-12-11, 10:13 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók 3-4 főre: 1 ek zsiradék (pl. olíva olaj, kókuszzsír, vaj), 3 ökölnyi zsenge karalábé, só, bors, veganatura (tartósítószer mentes ételízesítő), 1 ek tejföl, 1 csokor petrezselyem Hozzávalók a galuskához: 1 tojás, 2 púpos ek liszt, 1 tk vaj, só, friss petrezselyem
A karalábét meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. A zsiradékon elkezdjük dinsztelni, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt félpuhára pároljuk. Majd felöntjük 1,2 l vízzel, és felforraljuk. Adjuk hozzá a vegamixet (ez egy tartósítószer mentes ételízesítő).Delikát is megteszi A vajgaluska tésztáját keverjük ki, majd egy kávéskanál segítségével szaggassuk a forrásban lévő levesbe. TIPP: Érdemes vizes kanállal szaggatni, hogy könnyen beleessen a tészta a levesbe. Ha feljöttek a galuskák a leves tetejére, készen is van a leves. Húzzuk le a tűzről, kézi habverővel keverjük el benne a tejfölt, majd adjuk hozzá a petrezselymet is. TIPP: Ha így készítjük a levest, sokkal több ízanyag, és vitamin marad benne, mintha agyon főztük volna.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |