kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Tejfölös karalábé leves
vagoDátum: Kedd, 2012-12-11, 10:13 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók 3-4 főre: 1 ek zsiradék (pl. olíva olaj, kókuszzsír, vaj), 3 ökölnyi zsenge karalábé, só, bors, veganatura (tartósítószer mentes ételízesítő), 1 ek tejföl, 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók a galuskához: 1 tojás, 2 púpos ek liszt, 1 tk vaj, só, friss petrezselyem

A karalábét meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
A zsiradékon elkezdjük dinsztelni, sózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt félpuhára pároljuk.
Majd felöntjük 1,2 l vízzel, és felforraljuk.
Adjuk hozzá a vegamixet (ez egy tartósítószer mentes ételízesítő).Delikát is megteszi
A vajgaluska tésztáját keverjük ki, majd egy kávéskanál segítségével szaggassuk a forrásban lévő levesbe.
TIPP: Érdemes vizes kanállal szaggatni, hogy könnyen beleessen a tészta a levesbe.
Ha feljöttek a galuskák a leves tetejére, készen is van a leves.
Húzzuk le a tűzről, kézi habverővel keverjük el benne a tejfölt, majd adjuk hozzá a petrezselymet is.
TIPP: Ha így készítjük a levest, sokkal több ízanyag, és vitamin marad benne, mintha agyon főztük volna.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34