vago | Dátum: Kedd, 2012-12-11, 10:08 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók 4-6 főre: 30 dkg sárgarépa (és citromságra ősi répafélét is kaptam most hozzá a bio piacon), 450 g borsó (pl. mirelit), 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál angol zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj (pl. kókuszolaj), 2 tk tartósítószer mentes, szárított ételízesítő, só, 1 tk morzsolt tárkony, 1 púpos tk kukoricakeményítő, 2 dl tejszín (tehéntejes, vagy szója főzőkrém), víz
A répákat megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Az angol zellert is felszeleteljük kisebb darabokra. Az olajon elkezdjük dinsztelni a zöldségeket, a borsóval együtt. Szedjük rá a darabolt hagymákat is. Legalább 10 percig dinszteljük így őket folyamatos kevergetés mellett. Ez azért fontos, mert minél tovább dinszteljük a zöldségeket, annál gyorsabban megfőnek majd a lében. Tehát a pirítás után öntsük fel 1200 ml vízzel, és ízesítsük be a tartósítószer mentes zöldségleves porral, tárkonnyal, és pici sóval. Addig főőzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ez viszonylag rövid idő már. A végén a tejszínnel kikevert keményítővel adjunk neki egy selymes, krémes állagot. Egyszóval behabarjuk. TIPP: A tejszínes habarásba tegyünk először egy kisebb merőkanálnyi forró levest a hő kiegyenlítés miatt. Majd húzzuk le a tűzről a fazekat, és csak ezt követően keverjük bele a keményítős tejszínt. Utána már ne tegyük vissza főni a levest. A habarás előtt szaggathatunk bele galuskát is.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |