kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Tejszines,tárkonyos borsóleves
vagoDátum: Kedd, 2012-12-11, 10:08 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



Hozzávalók 4-6 főre: 30 dkg sárgarépa (és citromságra ősi répafélét is kaptam most hozzá a bio piacon), 450 g borsó (pl. mirelit), 1 kis fej vöröshagyma, 1 szál angol zeller, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek olaj (pl. kókuszolaj), 2 tk tartósítószer mentes, szárított ételízesítő, só, 1 tk morzsolt tárkony, 1 púpos tk kukoricakeményítő, 2 dl tejszín (tehéntejes, vagy szója főzőkrém), víz

A répákat megtisztítjuk, és karikára vágjuk.
Az angol zellert is felszeleteljük kisebb darabokra.
Az olajon elkezdjük dinsztelni a zöldségeket, a borsóval együtt.
Szedjük rá a darabolt hagymákat is.
Legalább 10 percig dinszteljük így őket folyamatos kevergetés mellett.
Ez azért fontos, mert minél tovább dinszteljük a zöldségeket, annál gyorsabban megfőnek majd a lében.
Tehát a pirítás után öntsük fel 1200 ml vízzel, és ízesítsük be a tartósítószer mentes zöldségleves porral, tárkonnyal, és pici sóval.
Addig főőzük, amíg megpuhulnak a zöldségek. Ez viszonylag rövid idő már.
A végén a tejszínnel kikevert keményítővel adjunk neki egy selymes, krémes állagot. Egyszóval behabarjuk.
TIPP: A tejszínes habarásba tegyünk először egy kisebb merőkanálnyi forró levest a hő kiegyenlítés miatt. Majd húzzuk le a tűzről a fazekat, és csak ezt követően keverjük bele a keményítős tejszínt. Utána már ne tegyük vissza főni a levest.
A habarás előtt szaggathatunk bele galuskát is.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34