kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » Kedvenceim » Levesek » Halgulyás
Halgulyás
MamaDátum: Hétfő, 2012-12-10, 9:36 PM | Üzenet # 1
avatar
Közlegény
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 13
Kitüntetések: 3
Hírnév: 14
Állapot:



Hozzávalók:
1-1,5 kg hal (egy- vagy többfajta)
15 dkg gomba
1 sárgarépa
1 fehérrépa
2-3 db közepes nagyságú burgonya
1 kávésk. Erős Pista /vagy chilipaprika/
1 kisebb fej vöröshagyma
őrölt pirospaprika
2-3 evőkanál olaj
szemes bors
tárkony
citromlé
halszósz
petrezselyemzöld
Elkészítés:

A konyhakész halról lefejtjük a halhúst /filézzük/, majd nagyobb kockára vágjuk, egyhén sózzuk, és citromlével megcsepegtetjük.

A hal többi részéből /fej, farok, gerinc, haltej/ kb. 2 liter vízzel alaplét
főzünk lassú főzéssel kb. 2 órán keresztül. Az alaplét ízesítjük sóval, tárkonnyal, pár csepp citromlével. Amikor elkészült, átszűrjük.

A bográcsban /lábasban/ felhevített olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott sárga- és fehérrépát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát, fűszerezzük a többi hozzávalóval.

Amikor a burgonya is megfőtt, beletesszük a kockára vágott haldarabokat, és pár percig - kb. 10 - még főzzük. Ízlésünk szerint ekkor tehetünk bele citromlét, halszószt

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
Fórum » Kedvenceim » Levesek » Halgulyás
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34