Mama | Dátum: Hétfő, 2012-12-10, 9:36 PM | Üzenet # 1 |
Közlegény
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 13
Kitüntetések: 3
Hírnév: 14
Állapot:
|
Hozzávalók: 1-1,5 kg hal (egy- vagy többfajta) 15 dkg gomba 1 sárgarépa 1 fehérrépa 2-3 db közepes nagyságú burgonya 1 kávésk. Erős Pista /vagy chilipaprika/ 1 kisebb fej vöröshagyma őrölt pirospaprika 2-3 evőkanál olaj szemes bors tárkony citromlé halszósz petrezselyemzöld Elkészítés:
A konyhakész halról lefejtjük a halhúst /filézzük/, majd nagyobb kockára vágjuk, egyhén sózzuk, és citromlével megcsepegtetjük.
A hal többi részéből /fej, farok, gerinc, haltej/ kb. 2 liter vízzel alaplét főzünk lassú főzéssel kb. 2 órán keresztül. Az alaplét ízesítjük sóval, tárkonnyal, pár csepp citromlével. Amikor elkészült, átszűrjük.
A bográcsban /lábasban/ felhevített olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, a karikára vágott sárga- és fehérrépát, majd megszórjuk őrölt pirospaprikával, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és beletesszük a kockára vágott burgonyát, gombát, fűszerezzük a többi hozzávalóval.
Amikor a burgonya is megfőtt, beletesszük a kockára vágott haldarabokat, és pár percig - kb. 10 - még főzzük. Ízlésünk szerint ekkor tehetünk bele citromlét, halszószt
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |