kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
Oldal 1 / 11
Fórum » Kedvenceim » Levesek » Palóc leves (Palóc leves)
Palóc leves
vagoDátum: Kedd, 2013-10-22, 8:15 AM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 681
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:




Hozzávalók:
30 dkg színhús báránylapocka, 4 ek olaj,1 fej vöröshagyma,1 g.fokhagyma , 2 szál sárgarépa,2 kk.pirospaprika,1 babérlevél,1 csipet ő.köménymag,4-5 db burgonya,25 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, bors,és só ízlés szerint.Petrezselyemzöld.

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát felhevített olajon félig megpirítjuk,megszórjuk p.paprikával,elkeverjük,felöntjük kb. 1/2 dl vízzel.Ha ismét zsírjára sül,beletesszük a jól megmosott,apró kockákra vágott húst,megsózzuk,babérlevéllel,t.borssal fűszerezzük,hozzáadjuk a köménymagot és a z.fokhagymát.Fedő alatt többször megkevergetve puhára főzzük.Mindig csak annyi lé legyen alatta,hogy le ne süljön a hús .Krumplit,babot répát, beletéve a húshoz felöntjük annyi lével,amennyi levesre szükségünk van (de ne legyen túl híg!) Jól összeforraljuk és tálalás előtt elkeverjük benne a főzőlével higított,és elkevert tejfölt.Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
Fórum » Kedvenceim » Levesek » Palóc leves (Palóc leves)
Oldal 1 / 11
Keresés:

/forum/0-0-1-34