kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Magyaros burgonyaleves
vagoDátum: Péntek, 2013-09-06, 10:14 AM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:




Hozzávalók:
1/2 kg krumpli
30dkg füstöltkolbász
2-3 babérlevél
só vagy delikát
1 dl olaj
3-4 kanál liszt

A krumplit meghámozunk,alaposan megmossuk,és apró kockára vágjuk.Feltesszük főni.Babérlevelet,sót vagy delikátot adunk hozzá.Ha félig megfőtt a krumpli,hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. Míg fő a krumpli és a kolbász,addig elkészítjük a rántást.Az olajban a lisztet,halvány barnára pirítjuk.A tűzről levéve,beleteszünk a piros paprikát .Felengedjük tejjel,miközben folyamatosan kevergetjük kis habverővel.Végűl az összetevőket összeforraljuk. Ha a leve kicsit elfőtt,akkor pótolhatjuk a vizet.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34