vago | Dátum: Péntek, 2017-10-13, 6:06 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Sárga rész:
40 dkg darált keksz 5 dkg porcukor 10 dkg vaj 2 tábla fehér csoki ( 200 g ) kevés tej
Máz :
1 tojás fehérje 20 dkg átszitált porcukor 2 evőkanál málnaszörp fehércsoki – a díszítéshez
Töltelék :
20 dkg darált keksz 5 db babapiskóta 5 dkg porcukor 5 dkg kakaópor 5 dkg vaj 1 narancs reszelt héja és leve 5 dkg mazsola 1 dl rum 4 evőkanál baracklevár ( tej – ha szükséges )
Állítsuk először össze a tölteléket : a mazsolát áztassuk be a rumos narancslébe, a vajat olvasszuk meg, majd keverjük össze a babapiskóta kivételével a hozzávalókat. Egy sodrófával törjük össze a babapiskótát kisebb darabokra és keverjük a masszához. A sárga részhez olvasszuk meg a csokit és a vajat, majd gyúrjuk össze a hozzávalókkal, annyi tejet adagolva, hogy se kemény, se lágy ne legyen a massza. A sárga részt mérjük kétfelé és a felét, nyomkodjuk egy körülbelül 20 x 30 – as tepsi aljába. Kenjük meg 2-3 evőkanál baracklekvárral, majd nyomkodjuk rá a tölteléket. Kenjük ismét rá lekvárt és nyomkodjuk rá a megmaradt sárga részt. A mázhoz keverjük össze a hozzávalókat és simítsuk a süteményre. Ha a máz megszáradt, húzzunk rá olvasztott fehércsoki vonalakat. Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |