kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Gesztenyés krémes
vagoDátum: Szombat, 2017-07-29, 2:32 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:


Hozzávalók az alaphoz:
50 dkg gesztenyepüré
25 dkg darált keksz
5 dkg vaj
5 evőkanál tej
2 evőkanál rum

A krémhez:

8 dkg főzhető vaníliás pudingpor
6 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
A tejszínes réteghez:

3 dl tejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag habfixáló

A díszítéshez:

10 dkg tejcsokoládé

Elkészítése:

Az alaphoz a gesztenyemasszát, a darált kekszet, a vajat, a tejet és a rumot összegyúrjuk, majd egy 25 x 32 centis formába nyomkodjuk. A tejből, és a vaníliás pudingporból sűrű krémet főzünk.

Kihűtjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük. Ízesítjük a vanília kivonattal. Evőkanalanként hozzákeverjük a vaníliás pudingot. Rásimítjuk a gesztenyés rétegre. A tejszínből, a porcukorból és a habfixálóból kemény habot verünk. Rákenjük a krémre. Végül a tejszínhabra nagy lyukú reszelő segítségével ráforgácsoljuk a tejcsokoládét.


Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34