vago | Dátum: Csütörtök, 2017-04-20, 9:20 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók: 40 dkg cukros tetejű babapiskóta 4 csomag vaníliás pudingpor 1,2 liter tej 25 dkg margarin 10 dkg porcukor csipet só 3 dkg pirított darált mandula 1 vanília aroma 1 dl rum 5 dl habtejszín 2 csomag habfix
A pudingot a tejben cukor nélkül megfőzzük. A margarint a porcukorral, csipet sóval habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összedolgozzuk. Mehet bele az aroma és a mandula. Egy 26 cm-es kapcsos tortakarimát tálra vagy deszkára teszünk, alá erős folpackot (duplán), és kirakjuk egy sor piskótával, amit mokkáskanálnyi rummal locsolunk meg egyenként. Erre 4-5 evőkanál krémet kenünk, majd ugyanígy folytatjuk a rétegezést. A sorok piskótái merőlegesen álljanak egymáshoz képest, így jól összetart majd. A cukros felük legyen felül. Ebből 4 sor lesz. Kevés krémet hagyjunk a javításhoz, hűtőbe vele éjszakára. Másnap a tortakarimát körülhúzzuk késsel, kicsatoljuk és kenünk az oldalára is krémet. A tejszínt a fixszel felverjük, és ízlés szerint kidíszítjük. A folpackkal együtt, segítséggel áttesszük tálcára, majd szeletekre vágva tálaljuk.
Nagyon egyszerű elkészíteni, egy éjszakát viszont a hűtőben kell tartani.
Forrás: http://webcukraszda.hu/malakov-torta-sutes-nelkul/
|
|
| |