vago | Dátum: Hétfő, 2014-10-20, 7:00 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók:
| Az alsó réteghez: 3 alma 20 dkg vaníliás keksz 1 teáskanálnyi őrölt fahéj 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál citromlé | A középső réteghez: 1 tasak vaníliás pudingpor 4 evőkanál cukor 4 dl tej
A tetejére: 2 dl habtejszín 5 dkg jó minőségű csokoládé | Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük. Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |