vago | Dátum: Szombat, 2014-06-07, 12:30 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Hozzávalók Kekszes alaphoz: - 25 dkg omlós keksz - 20 dkg vaj
Töltelékhez: - 10 dkg desszert rizs(kerek szemű) - 10 dkg kókuszreszelék - 15 dkg cukor - 2 cs. vaníliás cukor - 6 dl tej - 1,5 dl víz - csipetnyi só - 2 dl tejszín Elkészítés 1. Az omlós kekszet ledarálom, és a megolvasztott vajjal alaposan összedolgozom. 26 centi átmérőjűkapcsos tortaforma aljára egyengetem, majd hideg helyreteszem. (Fontos, hogy jól összeálljon a kekszes vajas massza, különben szeletelésnél szét fog morzsolódni). 2. A rizst folyó víz alatt szűrőben átmosom, majd csipetnyi sóval a tej és a víz hozzáadásával puhára főzöm (időnként átkevergetem, hogy le ne égjen). Hozzáadom a cukrot, vaníliás cukrot, majd a kókuszt. Félreteszem hűlni. (A kókuszreszeléket én külön le szoktam még darálni, így sokkal finomabb állagú lesz). 3. A tejszínt kemény habbá verem, a zselatint kevés vízzel oldódásig melegítem, majd óvatosan a kihűlt krémbe keverem a tejszínnel együtt. A krémet a kekszes alapra simítom, és fóliával lefedve legalább 1 órára hűtőszekrénybe teszem. 4. Tetejét tejszínhabbal díszítem.
Tipp: A rizses kókuszos krémhez nagyon jól illik valamilyen savanykás gyümölcsből készített öntet. Én málnaöntettel szoktam kínálni, amihez mirelit málnát kevés cukorral leturmixolok, picit felfőzöm, kihűtöm, és máris mehet a süti mellé. Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |