kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Almás-fahéjas bejgli
vagoDátum: Vasárnap, 2015-11-22, 8:14 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:

Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg sertészsír
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej

a töltelékhez:
60 dkg alma
2 teáskanál őrölt fahéj
16 dkg cukor


Elkészítése:
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet is beleöntjük. A tésztát összegyúrjuk, majd letakarva 40 percen keresztül pihentetjük.

Az almát lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A megkelt tésztát két nagyobb, vagy három kisebb gombócra osztjuk, attól függően mekkora bejglit akarunk sütni.

Lisztezett felületen kinyújtjuk és megtöltjük az almás töltelékkel, majd feltekerjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még félórán át hagyjuk kelni.

180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34