Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg sertészsír
2,5 dkg élesztő
6 dkg cukor
1 tojás
1 dl tej
a töltelékhez:
60 dkg alma
2 teáskanál őrölt fahéj
16 dkg cukor
Elkészítése:Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral összedolgozzuk, a tojást, a maradék cukrot és az élesztős tejet is beleöntjük. A tésztát összegyúrjuk, majd letakarva 40 percen keresztül pihentetjük.
Az almát lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük. A megkelt tésztát két nagyobb, vagy három kisebb gombócra osztjuk, attól függően mekkora bejglit akarunk sütni.
Lisztezett felületen kinyújtjuk és megtöltjük az almás töltelékkel, majd feltekerjük. A tetejüket felvert tojással megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és még félórán át hagyjuk kelni.
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!