Hozzávalók
16 szelethez
1 kerek piskótatorta (24-26 cm átmérőjű)
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj
10 dkg mazsola
1 dl rum
3 dl tej
fél rúd vanília
1,5 dkg zselatin
3 tojássárgája
20 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
4 dl tejszín
Díszítés
2 babapiskóta
2 dl tejszín
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfixáló
1 evőkanál pirított mandulaforgács
16 szem cukrozott cseresznye
Elkészítés
A cukrozott narancs- és citromhéjat apróra vágjuk, és a mazsolával együtt meglocsoljuk a rummal, 1 órát érleljük benne.
A tejet felforraljuk a felhasított vaníliával, hagyjuk langyosra hűlni, majd leszűrjük. A zselatint vízben beáztatjuk (a csomagoláson jelzett utasítás szerint).
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, apránként hozzáadjuk a vaníliás tejet, vízfürdőben, állandóan keverve sűrű krémmé főzzük. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a zselatint, és elkeverjük benne, majd hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük, és kíméletesen a krémhez adjuk. Ezután belekeverjük a mazsolát és a cukrozott gyümölcsöket.
A piskótatortát 3 lapra vágjuk, arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel - jusson az oldalára és a tetejére is. A babapiskótát megreszeljük, beszórjuk vele a torta oldalát, 3-4 órára hidegre tesszük.
Tálaláskor kemény habbá verjük a tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és habrózsákat nyomunk a torta tetejére. Megszórjuk a pirított mandulával, a cukrozott cseresznyeszemekkel díszítjük, csokoládébóbitákkal csinosíthatjuk.
Ha nagyon elegánsat akarunk akkor az egészet vonjuk be marcipánnal vagy fondantal. Ha van türelmünk, valamijen mintát véshetünk a marcipánba, a többi dekorációtól függően.
Jó étvágyat kívánok!