kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » ...Filmek » Gyerekeknek » A hókirálynő (Andersen meséje)
A hókirálynő
vagoDátum: Péntek, 2012-12-14, 6:51 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:



A Hans Christian Andersen klasszikus meséje alapján készült, kalandokkal és varázslattal teli film egy fiatal lány útját követi a babonák és legendák ismeretlen világába, ahol a legnagyobb rejtélyt a kibontakozó szerelem jelenti.
Gerda megkeseredett apjával él az általuk vezetett északi szállodában, melyet már régóta elkerülnek a vendégek. Soha nem beszélnek arról a szörnyű éjszakáról, amikor egy hatalmas viharban Gerda anyja meghalt. Az elszigetelt világban élő Gerda-nak csak Kai-hoz, a szálloda jóképű új alkalmazottjához fűződő szerelme jelent megnyugvást.
A szálloda felett ismét viharfelhők gyülekeznek, amikor egy titokzatos vendég bejelentkezik egyetlen éjszakára. A rejtélyes nő hófehér bundát visel gyémántokkal, nyomában farkasok érkeznek és egy újabb hóvihar. Csábító pillantását, mely képes megfagyasztani a vért, Gerda igaz szerelmére, Kai-ra veti.
Az éjszaka közepén éppolyan hirtelen, ahogy megjelent, a nő Kai-jal együtt eltűnik. Kai után csupán egy dolog marad: egy kétségbeesett levél Gerda-nak címezve, melyben a lány segítségét kéri.
A tavasz közeledtével Gerda is felbátorodik, és elhatározza, kideríti mi történt szerelmével és a titokzatos vendéggel, akit magában Hókirálynőnek nevezett el. Útja során egy félelmetes boszorkányt ismer meg a Hókirálynőben, aki meglepően sokat tud múltjáról.
Eljut egy romos vár börtönébe, ahol a legszörnyűbb rémálmok elevenednek meg, és az életre kelt álmok kastélyába, ahol beszélő jegesmedvék és csodálatos hercegnők uralkodnak. Négy évszakon át tartó útja során végül megérkezik egy jégbe fagyott házba a sarki fény földjén, ami régóta őrzi megfagyott titkát. A hideg téli éjszakában csak Gerda-ra vár a Hókirálynő.


Nyomtatás

 
Fórum » ...Filmek » Gyerekeknek » A hókirálynő (Andersen meséje)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34