kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Hordós savanyúság
vagoDátum: Szerda, 2014-08-06, 9:49 PM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:


Egy biztos, ha már nyersen egyhangúnak találjuk a kertünkben díszelgő zöldségeket és gyümölcsöket, és némi változatosságra, újdonságra vágyunk, mindenképpen készítsük el akár a következő receptet, amit édesanyámtól kaptam, aki évről-évre rendszeresen kényezteti ízlelőbimbóinkat a házi készítésű savanyúságaival.

Hordós vegyes savanyúság, 30 literes

Hozzávalók:

12 liter víz
1,5 liter 20 százalékos ecet
36 dkg só
2 kg cukor
3/4 cs mustármag
1/4 cs babérlevél
3/4 cs egész bors
6 dkg borkénpor
1/2 cs szalicil
Elkészítés: A cukrot és a sót kevés langyos vízben feloldjuk, hozzáadjuk a többi vizet és minden belevalót hidegen keverünk bele. Végül beleszórjuk a savanyítani kívánt dolgokat, amelyeket folyamatosan pótolunk, amíg a hordó megtelik! Paprikát: kettévágva, kimagozva, zöld-paradicsom, apró-hagyma, karfiol, zöldbab, sárgarépa: csíkokra vágva, fejes-káposzta: legalább 8 cikkre vágva.

Jó étvágyat kívánok!


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34