vago | Dátum: Szerda, 2014-08-06, 9:49 PM | Üzenet # 1 |
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:
|
Egy biztos, ha már nyersen egyhangúnak találjuk a kertünkben díszelgő zöldségeket és gyümölcsöket, és némi változatosságra, újdonságra vágyunk, mindenképpen készítsük el akár a következő receptet, amit édesanyámtól kaptam, aki évről-évre rendszeresen kényezteti ízlelőbimbóinkat a házi készítésű savanyúságaival.
Hordós vegyes savanyúság, 30 literes
Hozzávalók:
12 liter víz 1,5 liter 20 százalékos ecet 36 dkg só 2 kg cukor 3/4 cs mustármag 1/4 cs babérlevél 3/4 cs egész bors 6 dkg borkénpor 1/2 cs szalicil Elkészítés: A cukrot és a sót kevés langyos vízben feloldjuk, hozzáadjuk a többi vizet és minden belevalót hidegen keverünk bele. Végül beleszórjuk a savanyítani kívánt dolgokat, amelyeket folyamatosan pótolunk, amíg a hordó megtelik! Paprikát: kettévágva, kimagozva, zöld-paradicsom, apró-hagyma, karfiol, zöldbab, sárgarépa: csíkokra vágva, fejes-káposzta: legalább 8 cikkre vágva.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
| |