Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
40 dkg leveszöldség /sárgarépa, fehérrépa, zeller/
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó
2 dl főzőtejszín
tárkonyecet vagy citromlé ízlés szerint
étolaj
őrölt kömény
őrölt feketebors
tárkony
ételízesítő
só
Elkészítés:
A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket kockára, a hagymákat apróra vágjuk.
A zsiradékon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük a köménnyel, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal, és pár percig pirítjuk. Rátesszük a gombát és a zöldségeket. Átpirítjuk, és kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és készre főzzük.
A tejszínnel dúsítjuk. Hagyjuk forrni egyet, és tárkonyecettel vagy citromlével utána ízesítünk, hogy kellemesen pikáns legyen. Tehetünk bele levesbetétnek lúdgége, mini csiga vagy eperlevél tésztát.
Jó étvágyat kívánok !