kfelt.   új ü. tagok f szab. keresés rss
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Sertésraguleves
vagoDátum: Hétfő, 2013-09-16, 7:29 AM | Üzenet # 1
avatar
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 689
Kitüntetések: 3
Hírnév: 12
Állapot:




Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
40 dkg leveszöldség /sárgarépa, fehérrépa, zeller/
20 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
15 dkg zöldborsó
2 dl főzőtejszín
tárkonyecet vagy citromlé ízlés szerint
étolaj
őrölt kömény
őrölt feketebors
tárkony
ételízesítő

Elkészítés:
A húst megmossuk, felkockázzuk. A zöldségeket kockára, a hagymákat apróra vágjuk.

A zsiradékon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, fűszerezzük a köménnyel, borssal, ételízesítővel, tárkonnyal, és pár percig pirítjuk. Rátesszük a gombát és a zöldségeket. Átpirítjuk, és kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldborsót, felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, és készre főzzük.

A tejszínnel dúsítjuk. Hagyjuk forrni egyet, és tárkonyecettel vagy citromlével utána ízesítünk, hogy kellemesen pikáns legyen. Tehetünk bele levesbetétnek lúdgége, mini csiga vagy eperlevél tésztát.
Jó étvágyat kívánok !


Nyomtatás

 
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:

/forum/0-0-1-34